Op naar een nieuw seizoen...

Op naar een nieuw seizoen...

Beste leden en belangstellenden van VV Biervliet. Het avontuur Biervliet begon voor mij in augustus van afgelopen jaar. Het lijkt al een eeuwigheid geleden.
Vol goede moed begonnen we aan de voorbereiding. Een aantal spelers was gestopt of zocht een nieuwe uitdaging bij een andere club.
Gelukkig werd de selectie aangevuld met een aantal ervaren spelers. Spelers die eerder in hun carrière op een hoger niveau acteerden en dus van meerwaarde zouden zijn voor het eerste elftal van VV Biervliet.

De voorbereiding verliep niet helemaal soepel. Veel spelers kampten met blessures en dat zorgde er tijdens een van de bekerwedstrijden zelfs voor dat we een beroep moesten doen op meerdere spelers van het tweede elftal en een tweetal jeugdspelers.

In de competitie begonnen we tegen Koewacht. Een gelijkspel gaf de verhoudingen goed weer, al moet gezegd worden dat het spel niet echt hoogstaand was. De week daarop gingen we op bezoek bij Vogelwaarde. Binnen twintig minuten stond een 0-3 voorsprong op het scorebord. Topscoorder Ferco liet zien dat hij nog steeds een van de beste koppers is van Zeeuws-Vlaanderen. De eindstand was 2-4. De eerste drie punten werden dus meegenomen naar Biervliet. Vanaf dat moment stroomden de berichten over wel of niet voetballen weer binnen. Dat onze favoriete sport zou worden stilgelegd was wel duidelijk. Op 4 oktober speelden we dan ook onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Thuis tegen IJzendijke mocht er geen publiek aanwezig zijn, maar met hulp van Remco van Leeuwen en zijn ingenieuze camerasysteem konden supporters vanuit huis de derby volgen. Die derby eindigde overigens onbeslist. Gravend in het geheugen kan iedereen zich vast nog wel het bijzondere moment met de strafschop herinneren...

En toen was het klaar. We speelden nog een oefenpotje tegen Clinge, maar daarna mocht de groep niet meer bij elkaar komen. Er werden nog wel trainingen georganiseerd in groepjes van vier spelers, maar de tweede coronagolf gooide echt roet in het voetbaleten.

Voor echte voetballiefhebbers is het natuurlijk balen dat we niet het veld op kunnen. Ik begrijp als geen ander dat we corona op deze manier onder controle moeten krijgen, maar ik mis het wel. De gezelligheid, het fanatisme, de derde helft, nadenken en puzzelen over opstellingen, trainingen voorbereiden. Gelukkig zijn er een paar fanatieke spelers die twee keer per week met mij het veld betreden om fit te worden en om conditioneel sterk te blijven.

Wat de komende maanden ons gaan brengen weet niemand. Maar laten we met zijn allen uitzien naar een gevuld voetbalveld met 22 spelers. Laten we uitzien naar een kantine waarin de muziek uit de boxen knalt en waar we na afloop van een wedstrijd onder het genot van een biertje tegen elkaar kunnen zeggen hoe goed of slecht we weer waren. Ik mag volgend seizoen (2021-2022) de eerste selectie van VV Biervliet weer onder mijn hoede nemen en hoop dan op een leuk, gezellig, leerzaam, zorgeloos en sportief seizoen.

Tot snel!

Sportieve groet,

Floris de Jonge