Vogelwaarde 1 - Biervliet (27-9-20)

De supporters van Biervliet konden het bijna niet geloven. Na 15 minuten stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord van Vogelwaarde. Dat waren bijna meer doelpunten dan de afgelopen 6 wedstrijden bij elkaar.

Biervliet mocht afgelopen zondag op bezoek gaan bij Vogelwaarde en trainer Floris de Jonge had een andere tactiek voorschoteld dan vorige week.
Dat pakte goed uit. Na 3 minuten stuurde de zeer ijverige Jari Brevet Jordi Verstraeten de diepte in en de aanvaller rondde beheerst af.

Biervliet ging op zoek naar de volgende treffer en deze kwam er vrij snel. Remco van Leeuwen legde een vrije trap op het hoofd van Ferco van der Hooft en na 12 minuten leverde dat de 0-2 op.

Nog geen 4 minuten later ging de bal op de stip en Ben Ongenae wist wel raad met dit klusje: 0-3.

Vogelwaarde probeerde daarna de aanval te zoeken, maar tot echte kansen kwam het niet. Helaas lette men 10 minuten voor rust even niet op en spits Elderson van Vogelwaarde kon de bal knap achter doelman Dennis Wondergem schieten.

Biervliet wilde de voorsprong weer vergroten en dat lukte direct. Ferco van der Hooft torende boven iedereen uit en knikte de corner van Remco van Leeuwen heerlijk in de bovenhoek.

Scheidsrechter Boodts zag kort voor rust een strafschop in een licht duwtje van Mark de Feijter, maar Elderson schoot op de lat en Dennis Wondergem pakte de rebound vakkundig.

Na rust moest Jordi Verstraeten geblesseerd het veld verlaten en Biervliet probeerde zich opnieuw te organiseren. Scheidsrechter Boodts eiste maar weer eens de hoofdrol op, want een vreemde val van de Vogelwaarde aanvaller zorgde voor een strafschop èn een belachelijke rode kaart voor Jeroen de Bart. De psychologische oorlogsvoering van Dennis Wondergem zorgde voor twijfel bij de Vogelwaarde aanvaller en de ervaren Wondergem pakte de strafschop!

Met 10 man moest Biervliet nog vol aan de bak om de voorsprong vast te houden. De debuterende, en sterk spelende, jeugdspeler Rik van de Walle werd naar de kant gehaald en Richard Versluijs moest voor extra aanvallende impulsen zorgen.

Vogelwaarde maakte nog wel de 2-4 maar de terechte overwinning van Biervliet kwam niet meer in gevaar. Een terechte overwinning voor Biervliet, al dacht de tegenstander daar volgens de PZC toch anders over.

Volgende week staat de derby tegen IJzendijke op het programma. We zullen zien wat dit ons gaat brengen..