Keeper Niels von "Head" kopt Biervliet naar overwinning!

Met nog twee duels voor de boeg kwam zondag zowel Vogelwaarde als Biervliet nog in aanmerking voor rechtstreekse degradatie uit de vierde klasse A. Halverwege de voorlaatste speelronde leek het erop dat de beslissing zou worden uitgesteld tot volgende week zondag. Dat dit niet gebeurde, dankt Biervliet aan zijn doelman Niels von Hout die in de slotfase uit een hoekschop de winnende treffer binnenkopte.

,,Los van de 0-1, een prachtig en onhoudbaar schot in de kruising, had ik weinig tot niets te doen gehad. Daarna maakten we het onszelf erg moeilijk door veel kansen te missen. Op zo’n moment denk je dan wel eens, goh, stond ik maar voorin‘’ aldus de 19-jarige sluitpost.

Tien minuten voor tijd werd het via Andrew Wesbeek alsnog gelijk (1-1), wat het sein was voor een slotoffensief dat lange tijd niets leek op te leveren. ,,Kort voor tijd kregen we een hoekschop en onze laatste man, Erik Adam, zei tegen me: ga maar mee naar voren. In eerste instantie werd de hoekschop afgeslagen, maar toen de bal vanaf de zijkant opnieuw werd ingebracht kon ik hem inkoppen. Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen.‘’

Om de bal hierbij goed met het hoofd te kunnen raken had de doelman van bijna twee meter niet bepaald zijn volle lengte nodig. ,,De bal kwam op borsthoogte, dus ik moest nog bukken om hem goed te raken.‘’ Zijn eerste treffer als doelman, maar wel een hele belangrijke.

Door de 2-1-zege van Biervliet én het verlies van Vogelwaarde met dezelfde cijfers, kan Niels von Hout zich nu met zijn ploeg gaan richten op de nacompetitie om zo lijfsbehoud te realiseren. ,,Daar gaan we alles voor geven. En als het kort voor tijd ook daar nog gelijk is? Dan ga ik weer mee naar voren, maar ik hoop dat dit niet nodig zal zijn‘’ aldus een opgetogen Niels von Hout.

Bron: PZC