Kansen creëren is óók belangrijk!

Biervliet 2

Vandaag konden we eindelijk weer eens het groene gras opsnuiven, Slik aan onze kuiten krijgen, en de ochtenddauw door je schoenen heen voelen sijpelen. Voetballen dus!

Hontenisse was vandaag onze tegenstander. De eerste ploeg die we dit jaar voor de 2e keer ontmoeten. Uit hadden we verdiend gewonnen maar het was wel een erg stugge ploeg dus op voorhand waren we nog niet zo zeker van onze zaak.

Toch werd al snel duidelijk dat biervliet de betere partij was. Al na 1 minuut hadden we op voorsprong kunnen komen maar de een op een kans werd gemist. In de 7e minuut wisten we toch te scoren via Martijn Doolaege. Daarna volgde een periode van goed voetbal waarbij we vooral via onze snelle mensen gevaarlijk werden. 3 één op één momenten werden gemist totdat Jannes Steijn uiteindelijk de verdiende 2-0 binnen schoot. Hortenisse was in de eerste helft 2x gevaarlijk maar gelegenheidsdoelman Bart lette goed op en hield zijn doel schoon.

In de tweede helft creëerden we opnieuw kans na kans maar invaller Marco de Visser wist de kansen niet te benutten. Toch werd het in de 47e minuut drie nul door een goede actie van Marco, die Jannes wist te vinden, de bal vervolgens op De Koeyer legde en met een puntgave trap de kruising wist te vinden. 'T was opnieuw Marco die met weer een één op één situatie uiteindelijk de eindstand op 4-0 bracht.

Goede pot gespeeld, sterk positioneel verdedigd maar vooral veel te veel kansen gemist. Iets om volgende week aan te werken. Ria W. uit. Altijd lastig dus wederom een belangrijke pot.