Biervliet wint ook op STEEN

Biervliet 1

We begonnen met een tegenslag. Shurandall raakte geblesseerd tijdens de warming-up en Ferry van Damme van Biervliet 2 (dat vandaag vrij was) moest beginnen op de rechtsbackpositie.

Het was qua weer niet best vandaag, maar het getoonde spel van onze mannen maakte dat helemaal goed.Ondanks de uitschakeling dinsdag j.l. in Terheijden. STEEN flikte het wel, en versloeg knap Vlissingen waardoor zij wel doorgaan naar de laatste 8 in de districtsbeker. We waren gewaarschuwd dus.

STEEN begon sterk aan de wedstrijd en na 15 minuten spelen stond het scorebord op 1-0 door die kleine dekselse Mariman. Geen paniek, want ook wij kregen kansen. Fantastische aanvallen lieten onze spelers zien. De verdediging van STEEN kon het allemaal niet volgen. Snoeiharde goeie passes en veel breedte in het spel liet heel STEEN bibberen.

Zo moesten ze ook wel eens aan de handrem trekken toen er weer iemand van ons door de verdediging wou glippen. 2 Vrijetrappen leverde dit op. En Erik Adam weet daar wel raad mee. 2 maal snoeihard langs de muur liet het scorebord kantelen. Ruststand 1-2.

Na rust was het weer Biervliet dat de beste kansen kreeg, en bij 1 vn deze was het Timon van der Hooft die de bal in het vijandige netje legde. Die geleverde inspanningen werden iets zichtbaarder. De as (Derek en Sean waren tot dan toe oppermachtig) kreeg het lastiger toen ze bij STEEN 1 op 1 gingen voetballen. Dit aanvallend spel werd beloond met een kadootje vanaf 11 meter. De pingel werd benut en de stand daarmee op 2-3 gebracht.

STEEN drong aan maar de verdediging van Biervliet gaf geen kadootjes meer weg. De beste kans was nog voor ons maar Derek had niet meer de kracht in de benen om het leer binnen de palen te krijgen. Al met al een fantastisch teamresultaat, waarbij er niemand verzaakte om te knokken voor de 3 punter. Chapeau mannen, chapeau trainer met uw gehele technische en medische staf. Weeral lekker slapen...