Biervliet 1 - Koewacht 1 (Floris de Jonge)

Biervliet 1 niet verder dan een gelijkspel tegen Koewacht

Na een matige voorbereiding stond afgelopen zondag het eerste duel van de lange competitie op het programma. Koewacht kwam op bezoek in Biervliet.

Het was vooral aftasten van beide ploegen dat zorgde voor een matige eerste helft. Met een aantal lange ballen probeerden beide ploegen de aanvallers te bereiken, maar tot echte kansen kwam het niet in het eerste kwartier.

Na 20 minuten floot de scheidsrechter voor een strafschop. Een schot belandde op de arm van een Koewacht verdediger en dus ging de bal op de stip. Om onduidelijke redenen ging de scheidsrechter echter nog langs de assistent-scheidsrechter van Koewacht. Op de vraag of deze man ook een handsbal had gezien antwoordde de man met de vlag logischerwijs: "Nee."
Geen strafschop voor Biervliet.

Jordi Verstraeten en Ben Ongenae kregen vervolgens nog mogelijkheden om te scoren, maar de inzet van beide spelers miste precisie. Doelman Dennis Wondergem moest enkele keren reddend handelen en zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 tussenstand.

Na rust probeerden Koewacht en Biervliet wat aanvallender te spelen en het was Koewacht dat op voorsprong kwam. Verdediger Schelfout haalde verwoestend uit van zo'n 30 meter en Wondergem kon het tij niet keren, vooral omdat de bal pas laat in zijn gezichtsveld kwam.

Daarna ging Biervliet naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg werd beloond, na een vlot lopende aanval schoot Jordi Verstraeten de 1-1 binnen.

Biervliet werd aangespoord voor een slotoffensief. Helaas werd er onbegrijpelijk geen blessuretijd bijgetrokken en zo eindige het duel in een gelijkspel. Beide ploegen waren matig tevreden met deze uitslag.

Volgende week gaan we op bezoek bij Vogelwaarde. Daar zal de eerste driepunter moeten worden behaald.